Sporttraining

Sporttraining

Sporttherapeut
Sport Therapeutische Massage

PIET

De training Piet maakt onderscheid tussen specifieke, medische sportblessures en aspecifieke (overbelastings)klachten. Hij kent de grenzen van zijn vakgebied. Met hierin een belangrijke rol voor zowel de belemmerende als de helende invloed van het zenuwstelsel op het herstel van blessures.

Vanzelfsprekend staan de fysieke klachten van de sporter centraal. Bij de intake en adviezen naar herstelbevordering wordt ook de invloed van mentale factoren die hierbij een rol kunnen spelen meegenomen.

Als sporttherapeut schept Piet ideale voorwaarden om de intrinsieke, fysiologische herstelmechanismen van het lichaam zelf te bevorderen. Met een prominente rol voor zaken als ontspanning, mobiliteit, stabiliteit, doorbloedingsverbetering en ‘handig beweeggedrag’ van de cliënt. Met aandacht ook voor de belangrijkste weefselstructuren (huid, bindweefsel, fascie, spieren en gewrichten).

Behandelvorm, behandelintensiteit en behandelduur worden afgestemd op de individuele, specifieke situatie van de cliënt.

€ 49,00 · 45 MINUTEN
€ 62,60 · 60 MINUTEN

Deze massages worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

PIJNLIJKE GEWRICHTEN
BEWEEGPATRONEN

PIET EN DIANA

Om niet soepele gewrichten te ontlasten, kiest het brein ‘op eigen houtje’ voor een aangepast beweegpatroon. Hoewel dit unieke beschermingsmechanisme van het lichaam helpt het betreffende lichaamsdeel te herstellen, kunnen aangepaste beweegpatronen blijven voortbestaan.

Door te onderzoeken hoe de beweging wordt uitgevoerd, kunnen wij patronen en oorzaken ontdekken. Aan de hand van gericht advies en oefeningen leer je dit aangepaste beweegpatroon te doorbreken. Resultaat: een weer soepel lichaam.

Maak een afspraak voor bewegingsadvies in Utrecht.

€ 49,00 · 45 MINUTEN
€ 62,60 · 60 MINUTEN